Palvelumme

Sähkösinkitys

Sähkösinkityksessä teräskappaleen pinnalle saostetaan elektrolyyttisesti 5–25 mikrometrin sinkkikerros, joka passivoidaan jollakin kolmesta eri vaihtoehdosta; sini-, kelta- tai mustapassivoinnilla. Passivoinneista käytetään myös termiä kromatointi (esimerkiksi keltapassivointi = keltakromatointi).

 

Keltapassivointi toteutetaan uusimpien standardien mukaisesti paksukalvopassivointina. Sähkösinkityksiin tehdään tarvittaessa standardien mukaiset jälkikäsittelyt ja tuotteet voidaan pakata korroosiolta suojaaviin kalvopakkauksiin. Käsittelykokonaisuus ja hinta sovitaan jo tarjouksen yhteydessä.

 

Sähkösinkitysprosessi on uusien ympäristövaatimusten mukainen (mm. RoHS ja WEEE).

 

Sähkösinkillä saadaan hyvä galvaaninen korroosiosuoja mittatarkasti ja ohuella pinnoitteella. Lisäksi ulkonäkö on edustavan metallinen ja silmää miellyttävä. Metallisena pinnoitteena se sopii toiminnallisiin kohteisiin.

Pinnoitettavan kappaleen maksimikoko: 500 kg | 2750 x 1100 x 600 mm

 

Saatavilla olevat käsittelyt:

1

 • keltapassivointi

 • sinipassivointi

 • mustapassivointi.

Anodisointi

Anodisoinnissa alumiinikappale hapetetaan elektrolyyttisesti 5–30 mikrometrin kerrossyvyyteen, värjätään tarvittaessa ja kovetetaan lopuksi tiivistämällä. Näin saadaan kestävä ja edustavan näköinen alumiinipinta. Anodisoinnista käytetään myös termiä eloksointi.

 

Tuotevalikoimassamme vakioväreinä on luonnonvärin (hopeanharmaa) lisäksi musta-anodisointi ja siniväri. Kysy mahdollisuutta erikoisväreihin!

 

Anodisointi lisää kappaleen kestävyyttä, parantaa sen liukuominaisuuksia ja viimeistelee sen ulkonäön vaativiakin toiveita vastaavaksi. Anodisointipinnoitteella on sähkönjohtavuutta eristävä ominaisuus, eli mikäli sähkönjohtavuus on tärkeää, tulee kontaktipisteet suojata tai valita jokin toinen pinnoite. Anodisointiprosessi täyttää RohS- ja WEEE-vaatimukset.

 

Anodisoinnilla saadaan hyvä ulkonäkö, korroosiosuoja ja alumiinin pintarakennetta muokkaavana reaktiopinnoitteena anodisoidun kerroksen kiinnipysyvyys on erinomainen. Siksi anodisoitujen tuotteiden elinkaari on pitkä. Metallinen pintarakenne tarjoaa funktionaalisia ominaisuuksia sekä ulkonäköä mittatarkoissakin kohteissa.


Pinnoitettavan kappaleen maksimikoko: 100 kg | 1100 x 1000 x 300 mm

 

Saatavilla olevat käsittelyt:

2

 • luonnonväri

 • musta

 • sininen.

Kemiallinen nikkeli

Kemiallinen nikkeli on pinnoitejärjestelmä, jonka avulla voidaan räätälöidä funktionaalisia ominaisuuksia teräksen, ruostumattoman teräksen, alumiinin ja messinkiseosten pinnalle.

 

Tarjoamme ainoana pinnoitusyrityksenä Suomessa kovaa, kulutuskestävää ja matalan kitkakertoimen mustanikkeliä. Mustanikkeli sopii erityisesti tuotteisiin, joihin tarvitaan joko mustaa heijastamatonta pintaa tai poikkeuksellisen lujia mekaanisia ominaisuuksia.

 

Kemiallinen nikkelöinti voidaan jakaa kolmeen eri pääluokkaan:

4

 • Matalafosforinen kemiallinen nikkeli on kiteinen pinnoite, joka on kova, kulutuskestävä ja erittäin liukas, sekä ulkonäöltään satiinipintainen.

 • Korkeafosforinen kemiallinen nikkeli on puolestaan rakenteellisesti amorfinen ja sen ominaisuuksista keskeisiä ovat hyvä korroosiokesto, mekaaninen lujuus ja ulkonäöltään metallisen kiiltävä.

 • Saatavilla on myös keskifosforinen kemiallinen nikkeli, joka on ominaisuuksiltaan matala- ja korkeafosforisen pinnoitteen välissä.

Kemiallisesta nikkelistä käytetään usein termiä niklaus, joka on lyhenne nikkelöinnistä.

 

Kemiallinen nikkeli tarttuu täydellisen yhtenäisenä kerroksena pinnoitettavan kappaleen pintaan kaikkialla, minne pinnoitusliuos pääsee vapaasti kiertämään. Tämä erityisominaisuus tarjoaa erinomaista käytettävyyttä erityisen tarkoissa kohteissa kuten reikiä ja katveita sisältävissä komponenteissa. Pinnoitusjärjestelmän räätälöitävät ominaisuudet antavat mahdollisuuden esimerkiksi kappaleen juottamiseen tai komponentin käyttämiseen syövyttävissä olosuhteissa tai kuivavoitelua vaativissa paikoissa.

 

Pinnoitettavan kappaleen maksimikoko: 100 kg | 500 x 500 x 150 mm; räätälöitävissä 1700 x 350 x 1100 mm

 

Saatavilla olevat käsittelyt:

3

 • mustanikkeli

 • korkeafosforinen nikkeli

 • matalafosforinen nikkeli.

Kirjoita teksti fdfdfff

Kuparoinnit

Alkalinen kupari toimii sekä itsenäisenä teknisenä pinnoitteena että ennen kaikkea erinomaisen adheesion tarjoavana aluspinnoitteena yhdistelmäpinnoitteissa. Kuparilla on mainio sähkönjohtavuus ja se tarjoaa myös suojaa korroosiolta. Loppupinnoitteena kupari hapettuu ajan myötä ja ulkonäkö muuttuu.

 

Hapankuparia pinnoitetaan yleensä alkalisen kuparin päälle, jolloin sen parhaat ominaisuudet eli tasainen pintarakenne ja korkea kiiltoaste pääsevät oikeuksiinsa. Hapan kupari siis tasoittaa pinnan rakennetta ja tuo erinomaisen pohjan näyttäville nikkelöintipinnoitteille.

 

Saatavilla olevat käsittelyt:

5

 • alkalinen kupari

 • hapankupari.

Logistiikkapalvelu

Tarjoamme rahtipalvelukumppanimme kanssa asiakkaillemme luotettavaa, nopeaa ja varmaa toimitusta ovelta ovelle, joustavasti eri toimitusosoitteisiin. Kustannustehokas ja räätälöity logistiikkaratkaisu sovitaan ja hinnoitellaan tarjouksen yhteydessä.

Ota yhteyttä!

Kysy lisää pintakäsittelypalveluistamme, pyydä tarjous tai lähetä palautetta – palaamme asiaan mahdollisimman pian! Yhteystietomme löydät täältä.

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja uutiskirjeitä