Pinnoitustuotteet, joita valmistamme Kuopiossa

- pintakäsittelyt asiakkaan tarpeisiin räätälöitynä

Suomen Elektropinta Oy keskittyy asiakkaiden pinnoitustarpeisiin tarjoten huolellisesti rakennettuja palvelupaketteja. Tuomme mielellämme kokemuksemme mukaan myös asiakasyritysten uusien tuotteiden tuotekehitykseen. Lue pinnoitustuotteistamme tarkemmin alta ja ota yhteyttä, kun tarvitset kokeneen pintakäsittelyjen tekijän mukaan tuotteiden valmistusprosessiin.

Sähkösinkitys

Sähkösinkityksessä teräskappaleen pinnalle saostetaan sähkövirran avulla 5-25 mikrometrin paksuinen sinkkikerros. Muodostunut sinkkikalvo passivoidaan jollakin kolmesta eri vaihtoehdosta; sini-, kelta-, mustapassivoinnilla. Passivoinneista käytetään myös termiä kromatointi (esimerkiksi keltapassivointi = keltakromatointi).

Sähkösinkitykset sini-, kelta- ja mustapassivoinneilla ovat kaikki uusien ympäristövaatimusten (mm. RoHS- ja WEEE-asetukset) mukaisesti kolmiarvoisiin kromiyhdisteisiin perustuvia prosesseja.

Keltapassivointi toteutetaan uusimpien standardien mukaisesti paksukalvopassivointina. Sähkösinkityksiin tehdään tarvittaessa standardien mukaiset jälkikäsittelyt ja tuotteet voidaan pakata korroosiolta suojaaviin kalvopakkauksiin.Käsittelykokonaisuus ja hinta sovitaan jo tarjouksen yhteydessä.

Lue lisää esitteestä

Anodisointi

Anodisoinnissa alumiinikappale hapetetaan sähkövirran avulla, jolloin sen pinnalle saadaan 5-30 mikrometrin kerros, joka kovetetaan lopuksi tiivistämällä. Näin saadaan kestävä ja edustavan näköinen kerros kappaleen pinnalle.

Anodisoitu pinta voidaan tarvittaessa värjätä ennen tiivistystä. Meidän tuotevalikoimassamme vakioväreinä on luonnonvärin (hopeanharmaa) lisäksi musta-anodisointi ja siniväri. Kysy mahdollisuutta erikoisväreihin!

Anodisointi lisää kappaleen kestävyyttä, parantaa sen liukuominaisuuksia ja viimeistelee sen ulkonäön vaativiakin toiveita vastaavaksi. Anodisointipinnoitteella on sähkönjohtavuutta eristävä ominaisuus eli mikäli sähkönjohtavuus on tärkeää, tulee kontaktipisteet suojata tai valita jokin toinen pinnoite. Anodisointi on erittäin ympäristöystävällinen pinnoitusprosessi, sillä siinä ei käytetä mitään raskasmetalleja tai myrkyllisiä kemikaaleja.

Lue lisää esitteestä

Kemiallinen nikkelöinti

Kemiallinen nikkelöinti on pinnoitejärjestelmä, jonka eri versioiden avulla voidaan räätälöidä metallituotteiden pinnoille vaativiinkin tarpeisiin tarvittavia pintaominaisuuksia. Karkeasti kemiallinen nikkelöinti voidaan jakaa kolmeen eri pääluokkaan. Matalafosforinen kemiallinen nikkeli on kiteinen pinnoite, joka on kova, kulutuskestävä ja liukas. Korkeafosforinen kemiallinen nikkeli on puolestaan rakenteellisesti amorfinen ja sen ominaisuuksista keskeisiä ovat hyvä korroosiokesto, adheesio ja mekaaninen lujuus. Keskifosforinen kemiallinen nikkeli on ominaisuuksiltaan nikkelipitoisuuden ja muiden keskeisten muuttujien mukaan sovitettuna noiden kahden yllä mainitun pinnoitteen välissä.

Elektropinta tarjoaa nyt myös kovan, kulutuskestävän ja matalan kitkakertoimen mustanikkelin asiakkailleen, jotka tarvitsevat joko mustaa heijastamatonta pintaa tai poikkeuksellisen lujia mekaanisia ominaisuuksia.

Lue lisää esitteestä

Lataa tuote-esite

Kuparoinnit

Alkalinen kupari

Alkalinen kupari toimii sekä itsenäisenä teknisenä pinnoitteena että ennen kaikkea erinomaisen adheesion tarjoavana aluspinnoitteena yhdistelmäpinnoitteissa. Kuparilla on mainio sähkönjohtavuus ja se tarjoaa myös suojaa korroosiolta. Loppupinnoitteena kuparilla on kuitenkin taipumus hapettua, jolloin sen visuaaliset ominaisuudet eivät ole kovin hyvät.

Hapan kupari

Hapan kuparia pinnoitetaan yleensä alkalisen kuparin päälle, jolloin sen parhaat ominaisuudet eli tasainen pintarakenne ja korkea kiiltoaste pääsevät oikeuksiinsa. Hapan kupari siis tasoittaa pinnan rakennetta ja tuo erinomaisen pohjan näyttäville nikkelöintipinnoitteille.

Olosuhdetestit

Olosuhdetestejä käytetään korroosiokäyttäytymisen testaamiseen ja todentamiseen. Pintakäsittelyille annetaan pinnoitteita koskevissa standardeissa yleensä jokin tuntiraja, kuten 720 tuntia neutraalissa suolasumukokeessa. Yleisin testi on NSS-testi, eli neutraali suolasumukoe, joka tehdään kiihdytettynä testinä suolasumukaapissa. Elektropinta toteuttaa standardoituja testejä sekä arviointeja, ja toimittaa testiraportteja teollisuuden tarpeisiin.

 

Logistiikkapalvelu

Tarjoamme rahtipalvelukumppanimme kanssa asiakkaillemme luotettavaa, nopeaa ja varmaa toimitusta ovelta ovelle.
Kustannustehokas ja räätälöity logistiikkaratkaisu sovitaan ja hinnoitellaan tarjouksen yhteydessä.

 

Lisäksi tarjoamme Opticoat8-tuotekehityspalvelut

Kun halutaan voittavaa ratkaisua parhailla tuoteominaisuuksilla

Kun perusominaisuudet eivät riitä ja suorituskyvyn tai ulkonäön täytyy olla juuri tietynlainen, täytyy valita oikea pintakäsittelymenetelmä, räätälöidä pinnoitusprosessi, tehdä koepinnoitukset sekä kenttätestit ja analysoida tulokset. Myös pintakäsittelyratkaisu voidaan viedä suunnittelupöydälle ja saada aikaiseksi haluttu tulos.

Suomen Elektropinta Oy on kehittänyt kemialliseen nikkeliin perustuvaa funktionaalista pinnoitejärjestelmää, jolla voidaan täyttää mitä erilaisimpia vaatimuksia prosessiteollisuuden kemiallisista rasituksista kovaan mekaaniseen kulutukseen. 

Kysy lisää pinnoitustuotteista ja -palveluistamme!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous tarvitsemastasi pinnoituksesta. Palvelemme Kuopiosta käsin teollisuuden yrityksiä kaikkialla Suomessa.